Хонгконг: Фанови Бруса Лија окупили се да обележе 50 година од његове смрти (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 11:37

Хонгконг: Фанови Бруса Лија окупили се да обележе 50 година од његове смрти (ФОТО/ВИДЕО)

Фанови легенде борилачких вештина Бруса Лија, окупили су се данас у Хонгконгу да обележе пола века од смрти свога идола. Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte У Хонгконгу је отворена изложба о животу и каријери Бруса Лија, а његови фанови положили су цвеће на Лијеву статуу у Авенији звезда.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte Председник клуба фанова Бруса Лија у Хонгконгу рекао је да клуб, који је основан пре три деценије, има само једног члана у 20-тим годинама.
Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte Он је рекао да клуб има 600 чланова и да су дошли и фанови из Велике Британије и Јужне Кореје, пренео је АП. Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte Ли је рођен у Сан Франциску, али је одрастао у Хонгконгу, а био је познат по свом таленту за борилачке вештине и борби против расистичких приказа Азијата 1960-их и 70-их година.

Брус Ли је умро на врхунцу славе од алергијске реакције на лекове против болова, када је имао само 32 године. Многи Лијеви фанови рекли су да их је његова филозофија инспирисала од младости, иако су многи сазнали за њега и његова дела тек након његове смрти.
Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte Ли је започео каријеру као дете глумац 1940-их и почео да учи кинески кунг фу када је имао 13 година. Вратио се у САД 1959. године и студирао филозофију на Универзитету у Вашингтону.
Ли се жестоко борио против расистичких стереотипа у америчкој индустрији забаве где су азијски мушкарци често приказивани као слуге, неквалификовани радници или зли генији у Холивуду.
Ли се на крају вратио у Хонгконг и направио хитове као што су „The Big Boss“ и „“Fist of Fury“.
Његов последњи филм „Enter the Dragon“ објављен је шест дана након његове смрти и постао је његов најпопуларнији филм.

Био је један од првих азијских глумаца који су стекли постали холивудске мега звезде и подстакао популарност кунг фуа широм света.
Nemačka: Berlinska policija upozorila građane na lavicu koja je na slobodi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хонгконг: Фанови Бруса Лија окупили се да обележе 50 година од његове смрти (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.