САД: Долина смрти мами посетиоце упркос температурама од преко 50 степени (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 14:42

САД: Долина смрти мами посетиоце упркос температурама од преко 50 степени (ФОТО)

Док се у Сједињеним Америчким Државама температуре пењу све више, потенцијално претећи да оборе поједине рекорде, туристи хрле у познату пустињу, Долину смрти, на граници савезних држава Калифорније и Неваде. Фото: Танјуг/AP Photo/Ty ONeil Туриста Данијел Јусехус поставио је фотографију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << термометра испред посетилачког центра Фурнас Крик.
„Приметио сам да ми није толико вруће, али моје тело је функционисало на начин да је било тешко да се охлади“, рекао је Јусехус, активни тркач који је дошао из Немачке. На фотографији је писало 48,8 степена.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ty ONeil Већина посетилаца у овом периоду године направи само кратак пут ка било којем месту у парку, које се сматра најтоплијим и најсушнијим на планети, пре него што се врате у возило са клима уређајем.
Предстојећег викенда, метеоролози прогнозирају да би температуре могле да пређу 54,5 степена, међутим, како наводи АП, то неће одвратити најхрабрије да дођу у Долину смрти. На почетку пешачких стаза пише савет да се не улази после 10.00 сати, док се ноћу очекује да ће температуре прећи 32 степена.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ty ONeil Најтоплија температура измерена у Долини смрти била је 56,6 степени, у јулу 1913. године. На западу Тексаса, у националном парку Биг Бенд, у близини Рио Грандеа, очекује се да ће бити најмање 43,3 степена, а Национална метеоролошка служба саветовала је туристима да је најбоље да не иду у шетњу у поподневним часовима.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ty ONeil Прелиминарне информације службе националног парка показују да су најмање четири особе преминуле ове године због врелине у 424 места националног парка на која могу отићи туристи.
Међу преминулима је и мушкарац (65) из Сан Дијега, који је пронађен мртав у свом возилу у Долини смрти раније овог месеца.
Национални парк наглашава да је посетиоцима боље да се ослањају на себе, него да очекују да буду спашени. Иако патрола ренџера може да притекне у помоћ, нема гаранције да ће изгубљени туристи добити помоћ на време.
Годишње, више од 1,1 милион људи посети пустињски парк, који се простире на површини од 13.848 квадратних километара (величина Црне Горе), а од тога, више од 20 одсто посетиоца дође у јуну, јулу и августу.
U parku u Los Anđelesu pronađena nepoznata životinjica sa 486 nogu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Долина смрти мами посетиоце упркос температурама од преко 50 степени (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.