Брнабић: на 50 одсто обрађених узорака наша листа има 47,1 одсто гласова

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Dec.2023, 22:51

Брнабић: на 50 одсто обрађених узорака наша листа има 47,1 одсто гласова

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да на основу 50 одсто обрађених узорака листа „Србија не сме да стане“ има 47,1 одсто гласова и сама више од 125 мандата у Скупштини Србије. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Брнабић је навела да је, према узорку од 50 одсто обрађених гласова, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << листа “Србија против насиља“ освојила 23 одсто гласова, да је листа Социјалистичке партије Србије освојила 6,7 одсто гласова, коалиција “Нада“ је освојила 4.9 одсто, коалиција “Ми – глас из народа“ 4,6 одсто, док је коалиција “Национално окупљање“ Двери и Српске странке Заветници освојила између 2,9 и три одсто гласова.
Она је истакла да ће на основу тог узорка СНС сама имати више од 125 места у Скупштини Србије, односно 131 посланичко место у парламенту Србије и додала да за тачан број треба сачекати да бројање гласова буде завршено. “Што се тиче Београда, ти резултати су тек почели да пристижу и свесна сам да опозиција има план да ту прогласи победу, иако још нису ни пребројани гласови“, рекла је Брнабић.
„Добродошли на славље“, рекла је Брнабић на почетку конференције за медије.
Она је казала и да ће се наредних дана више говорити о периоду пре избора, као и самом изборном дану, односно о томе како су се шириле неистине, инсинуације, лажи и све остало, са циљем да се креира атмосфера за изазивање хаоса и панике.
„Покушавали смо да објаснимо људима поштујући изборну тишину о каквим је лажима реч од ‘са кумом на гласање’, да је у Блацу делио новац гласачима, да је кренуо бугарски воз, где су сами постављали аутомобиле и покушавали да изазову панику“, рекла је она.
Како је истакла радило се о класичним лажним вестима, бруталним лажима и неистинама које су лако проверљиве. „Опозиција је имала 80 одсто контролора. Било је пуно лажи до Београдске арене, што је тек глупост невиђених размера, јер ти људи нису у бирачком списку. О томе ћемо ових дана“, рекла је она.
Додала је да је једина неправилност био инцидент у Оџацима и захвалила се МУП-у јер су реаговали брзо.
„Да не причам о томе са чим смо се као странка суочавали у време изборне тишине чак и на сам дан избора. Буквално три дана укључујући и изборни“, рекла је Брнабић.
Izbori uživo: Biračka mesta zatvorena, izlaznost do 19 časova 55,9 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: на 50 одсто обрађених узорака наша листа има 47,1 одсто гласова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.