Правило 50/20/30 – Како штеде супербогати људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 10:00

Правило 50/20/30 – Како штеде супербогати људи

Док сањамо да смо милионери, заправо гледамо како да опстанемо са тим што имамо. А то је све више права уметност. У свему, макар мало могу да помогну савети супербогатих људи широм света, који очигледно знају како да управљају новцем. А да не штеде и да само расипају, у неком тренутку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << би се и њихово богатство истопило. И шта они кажу? Фото: Pexels/ Maitree Rimthong Ворен Бафет, један од најбогатијих људи на планети, између осталог, користи купоне за куповину у продавницама брзе хране. Дакле, само зато што имате новац не значи да морате да га потрошите на ствари које се могу купити јефтиније.
Плаћајте готовином Плаћање ствари готовином је један од најбољих савета за уштеду новца. То је нешто што ћете чути кад год се говори о управљању новцем. И не без разлога. Трошење готовине иде ипак теже него трошење кредитном картицом, за које кажу да се и не осети – док не дође све на наплату у једном тренутку. Чини се да једноставно немамо осећај колико смо новца дали док нам не прође кроз руке, па потрошимо и оно што можда иначе не бисмо.
Испробајте правило 50/20/30 Шта је правило 50-20-30? У питању је шаблон који каже да пробате да 50% својих прихода издвојите на расходе, рачуне и слично, 30% на своје жеље и прохтеве и 20% на штедњу. Правило долази од сенаторке Елизабет Ворен, која га је преточила у књигу.
Вежбајте финансијску хигијену Практиковање финансијске хигијене је кључно. Богати људи добро управљају новцем захваљујуц́и добрим финансијским навикама. Дакле, баш као што перете зубе сваки дан, морате да водите рачуна о свом буџету, штедњи, инвестицијама и трошковима на месечном, па и на недељном нивоу.
Kome su potrebne zimske, a kome „all season“ gume?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Правило 50/20/30 – Како штеде супербогати људи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.