Кисић: Више од 50 одсто парова има само једно дете, то мора да се промени

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2023, 19:37

Кисић: Више од 50 одсто парова има само једно дете, то мора да се промени

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић присуствовала је данас представљању резултата пројекта „Породица – тврђава за све“ у основној школи „Вук Караџић“ у Врању и том приликом поручила да у Србији данас више од 50 одсто парова има само једно дете, и да то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мора да се промени. Фото: Танјуг/Mинистарство за бригу о породици и демографију/Дејан Урошевић „Сам назив овог филма и пројекта ‘Породица – тврђава за све’ довољно говори. У Србији данас готово сваки други пар има само једно дете, и то морамо да променимо, јер, за кога ово све радимо, градимо уколико нећемо имати коме то да оставимо. Ја нажаалост, имам само једно дете, и то ће сигурно бити мој највећи пораз. Ако нема здравствених разлога, или неких других, човек треба да се труди да има што више деце“, поручила је министарка.
Гледајући изложене историјске фотографије, на изложби у оквиру пројекта, Кисић је указала на то да ни једна породична фотографија нема мање од троје деце.
„Гледајући ову слику видела сам баку и деку, маму и тату, четворо деце. Гледајући у све ове слике, из не тако давне прошлости, нема ни једна једина слика која има мање од троје деце. То је право благо и богатство Србије“, рекла је Кисић. Пројекта „Породица – тврђава за све“, је уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију спровео Центар за друштвене интеграције из Врања, а реализоване су радионице за децу, родитеље и друге чланове породица на тему међугенерацијске сарадње, упознавања са старим обичајима, са коришћењем дигиталних уређаја, радионице веза и плетења, старих игара.
Министарка је током посете у Врању обишла и породицу Младеновић, која је уз помоћ државне субвенције за куповину прве некретнине по основу рођења детета, купила стан, саопштено је из Министарства.
Након обиласка стана, министарка је истакла да је Ивана Младеновић једна од 513 мајки која је остварила право на ову подршку државе, и позвала друге мајке које могу да остваре ово право да се пријаве. Министарка је рекла да је поносна на државу, која је овим видом подршке многим породицама олакшала и улепшала живот, додавши да је основни циљ државе да буде највећа могућа подршка породицама и деци, а све у циљу да нам се широм Србије рађа више деце.
Fond PIO: Sutra penzije za korisnike iz najbrojnije, kategorije zaposlenih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кисић: Више од 50 одсто парова има само једно дете, то мора да се промени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.