Словенија: Око 50 људи евакуисано из Шкофје Локе, стиже помоћ других држава

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Avg.2023, 16:18

Словенија: Око 50 људи евакуисано из Шкофје Локе, стиже помоћ других држава

Око 50 људи евакуисано је са подручја општине Шкофја Лока у Словенији након што су ту земљу погодиле поплаве услед обилних падавина. Фото: Танјуг/СТА/Бор Слана Поједини становници, посебно стари и они са малом децом, евакуисани су из предострожности, преноси словеначко „Дело“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Једна оболела беба је спашена хеликоптером и превезена у Општу болницу Јесенице.
У међувремену, почела је да пристиже помоћ из других држава.
Мађарски хеликоптери су јутрос слетели на аеродром Словењ Градец, а Немачка је послала припаднике својих снага цивилне заштите.
Говорећи на конференцији за медије, портпарол немачке владе рекао је да је Немачка шокирана катастрофалним поплавама у Словенији и деловима Аустрије, преноси Ројтерс.
У Словенији је досад погинуло шесторо људи, а процењује се да штета изазвана поплавама износи око 500 милиона евра.
Berlin posle Džede: Međunarodna zajednica spremna da radi na okončanju rata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словенија: Око 50 људи евакуисано из Шкофје Локе, стиже помоћ других држава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.