Погони Грудфоса на скоро 50.000 м2, повећаће плате 15 посто

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 13:18

Погони Грудфоса на скоро 50.000 м2, повећаће плате 15 посто

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка нове фабрике за производњу пумпи данског Грундфоса да та компанија сада има два производна погона у Инђији на укупно око 43.000 метара квадратних, као и да су власници најавили да ће у новембру повећати плате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << радницима 15 одсто. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Вучић је рекао да се први погон у Инђији простире на око 26.000 квадрата и нови на 17.000 квадрата.
Само две или три фабрике имају производне погоне на толикој површини, додао је Вучић.
Председник је са менаџментом обишао производне хале и разговарао са радницима, питао их да ли је тежак посао, какав је процес производње, одакле су и слично.
Вучић је изразио задовољство оним што је видео и приметио да је производња доста аутоматизована.
Представници компаније су му рекли да круг фабрике има и спортске терене и теретану за рекреацију радника.
Председник је рекао да би Србија могла да привуче још инвеститора из Данске. Вучић је рекао једној радници да су му власници фабрике рекли да ће у новембру повећати плате 15 одсто.
„Па да узмем муштулук“, рекао је Вучић у шали.
Ова данска компанија, која послује у целом свету, 2013. године је отворила свој први погон у Инђији који се простире на 26.000 квадратних метара и у чију изградњу је уложила 50 милиона евра.
Грундфос у Инђији производи више од четири милиона пумпи, што чцини више од 20 процената укупне производње на нивоу читаве Грундфос групе.
Група има више од 100 компанија са 19.500 запослених у преко 60 земаља света.
Brnabić: Važni odnosi sa Japanom, Ukrajina u fokusu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Погони Грудфоса на скоро 50.000 м2, повећаће плате 15 посто се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.