5 stripova koje morate pročitati

Izvor: Megafon.co, 10.Feb.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 stripova koje morate pročitati

Ako te deveta umetnost tek nedavno zainteresovala, a ne znaš odakle da počneš, Zlatibor Stanković iz Stiparnice Južni Darkvud preporučuje za Megafon 5 stripova za početnike.
1. Kao jednu od preporuka definitivno dajem, ne strip, već strip reviju koja već pola veka izlazi na prostoru ex-Yu, odnedavno u Darkvudovoj produkciji – reč je o strip reviji koja nosi prilično jasan naziv Stripoteka. Francuski Spirou je najstariji časopis u Evropi, ovo je drugi najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << koji svakog meseca već pola veka donosi najbolja ostvarenja svetskog stripa.
2. Liga pravde koju potpisuju Džef Džons i Džim Li. Jedan strip koji je odličan uvod za sve one koji bi želeli da se bave i tom subkulturom superheroja i u stripu. Jedno zaista odlično nacrtano, odlično napisano i poprilično čitljivo strip ostvarenje.
3. Dilan Dog, nešto sasvim drugačije, dolazi iz italijanske strip kuhinje. Jedan odličan horor strip, junak, čije je putešestvije otpočeo jedan od najpoznatijih italijanskih strip scenaristaTicijano Sklavi. I danas ga pišu najbolji italijanski strip scenaristi i crtaju najbolji italijanski strip crtači.
4. Pomenuću jednu mangu, jednu od meni omiljenih, koja je zahvaljujući Darkvudu dobila i srpsko izdanje, to je Beležnica smrti. Jedan zaista odličan, natprirodni, psihološki triler koji bukvalno do samog kraja ostavlja sve bez daha.
5. Stari, dobri vestern ima i dalje veliko fanovsko uporište na području ex-Yu, reč je o kultnom junaku Kenu Parkeru. Dakle, kultnom ne samo kod nas, već i u Italiji, Đankarlo Berardi i Ivo Milaco su autori ovog stripa.
Detaljnije u videu.

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Eyes of Glory – Aakash Gandhi

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.