Izvor: Piplmetar.rs, 21.Avg.2023, 05:30

5 prirodnih rešenja za herpes: Recite mu zbogom i pokažite usne sa ponosom

Ova mala infekcija koja se može pojavljivati i na ostalim delovima tela nije opasna i može se lako otarasiti

Foto: Shutterstock/BLACKDAY


Herpes je prilično česta infekcija uzrokovana infekcijom i karakteriše se izbijanjem malih, obično bolnih mehura na površini kože i sluznica.
Kako izgleda kada izađe na usnama? Groznica na usni javlja se u vidu sitnih plikova ispunjenih žućkastom tečnošću. Kod nekih osoba oni mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << biti manji, kod nekih veći, pa se zbog toga i simptomi razlikuju. Pored toga mogu se pojaviti i na leđima, očima ili čak i genitalijama. Ipak, herpes na usnama je najčešća pojava.
Herpes na usnama nije ništa strašno zato nemojte da se plašite. Istina je da deluje neprivlačno i pomalo ružno i zato je potpuno razumljivo zašto želite što pre da ga se rešite. Nekad to i nije tako jednostavno, ali morate se potrudite.
U nastavku se nalaze prirodni načini kako da ga se rešite.
Med kao lek za herpes Verovali ili ne, meda je veoma učinkovit ako želite da se herpes što pre povuče. Potrebno je samo da nanesete malo meda na herpes i ostavite do deset minuta da deluje, pa isperite. Videćete razliku.
Hidrogen peroksid Hidrogen peroksid od tri odsto je poznat kao odlično sredstvo za dezinfekciju, pa i za herpes. Natopite vatu ovim sredstvom i natapkajte mesto gde se nalazi herpes. Nemojte se uplašiti kad ugledate penu, to je prirodna reakcija i može vas peckati. Koristite ga na svaka dva do tri sata, piše „Minut za mene„.
Ulje čajevca Ono je odlično za bubuljice, ali i generalno za dezinfekciju pojava na koži i drugih upala. Umočite štapić za uši, tupfer ili vatu u ulje čajevca i nanesite na bolno mesto. Ulje čajevca može da sasuši herpes da bude manje vidljiv. Ponavljajte ovaj proces nekoliko puta dnevno.
Beli luk Ovo je jednostavan i jeftin način da se rešite herpesa što pre. Očistite čen belog luka, presecite na pola i utrljajte na problematično mesto do tri puta u toku dana.
Kokosovo ulje Ovaj prirodni lek je najbolje da nanesete pre nego što se herpes uopšte pojaviti, odnosno kada osetite da će da vas „zahvati“. Mažite kokosovo ulje na jedan sat razmaka. Dobro je da ga uvek imate sa sobom, ako ste skloni pojavi herpesa.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.