5 načina da povećate plodnost posle 40.

Izvor: Kurir, 28.Jul.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 načina da povećate plodnost posle 40.

Ako planirate da imate dete nakon četrdesete, držite se podalje od neželjenog stresa

Kasna trudnoća u poslednje vreme postaje veoma česta. Danas veliki broj žena odgađa trudnoću sve dok ne budu spremne da preuzmu odgovornost za dete (emocionalnu, finansijsku i psihičku). To ih "tera" da u drugom stanju ostanu u svojim kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama, kada trudnoća može biti komplikovana.

Najveći izazov začeća u dobi od četrdeset je plodnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ženina plodnosti opada u kasnim tridesetim i to se dešava zbog nepravilnih menstrualnih ciklusa, mioma, zadebljanja sluznice materice. Međutim, postoji nekoliko prirodnih načina uz pomoć kojih se može povećati plodnost.

Ishrana

Posavetujte se sa nutricionistom u vezi sa prehranom. To je najbolji način da povećate plodnost.

Faktor težine

Nizak nivo plodnosti se takođe može pojaviti zbog problema sa težinom. S godinama, žene imaju tendenciju da dobiju više težine zbog koje se suočavaju s brojnim problemima s plodnošću. Dakle, morate održavati pravilnu telesnu težinu ako želite začeti u ovim godinama.

Smanjite stres

Stres je obrnuto proporcionalan plodnosti kod starijih žena. Dakle, ako planirate da imate dete nakon četrdesete, držite se podalje od neželjenog stresa. Meditirajte ili idite u duge šetnje, ako je potrebno da prevladate stres.

Redovan seks

Žene u svojim četrdesetim treba da imaju što češće seks kako bi što brže ostale u drugom stanju.

Izbegavajte zavisnost

To je najvažniji tačka koju bi trebalo da izbegavate ako želite da ostanete u drugom stanju. Prestanite da pušite, pijete i koristite druge vrste opijata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.