Цене пице у Европској унији у просеку порасле за 5,9 одсто, највише у Мађарској

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 14:19

Цене пице у Европској унији у просеку порасле за 5,9 одсто, највише у Мађарској

Цене пица и пита купљених у продавници у Европској унији је у децембру прошле године била за 5,9 одсто виша него у истом месецу 2022. године, објавио је данас Евростат. Фото: Pixabay/StockSnap У претнодном периоду од децембра 2021. до децембра 2022. године су цене пица и пита порасле за 15,9 одсто, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из чега произилази да инфлација попушта и у овој категорији.
Пице и пите су у протеклој години дана највише поскупеле у Мађарској, за 13,4 одсто, Луксембургу 11,3 одсто, Летонији 10,6 одсто.
Холандија је једина земља Европске уније у којој су пице и пите појефтиниле, за 0,9 одсто, а веома скрома раст цена је забележен у Данској, за 0,6 одсто, и Белгији, један одсто.
Евростат је ову статистику објавио поводом Светског дана пице који се слави 9. фебруара.
Putin: Pre ili kasnije Rusija i Ukrajina će se dogovoriti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цене пице у Европској унији у просеку порасле за 5,9 одсто, највише у Мађарској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.