Француска: Благ раст БДП-а у првом кварталу, стопа инфлације у априлу 5,9 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 10:03

Француска: Благ раст БДП-а у првом кварталу, стопа инфлације у априлу 5,9 одсто

Према прелиминираним проценама, Француска је у првом кварталу 2023. године забележила благ раст економије од 0,2 одсто у односу на претходни квартал, кад је раст био 0,0 одсто. Фото: Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP Овај раст је у складу са претходним тржишним проценама, објавио је данас Национални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << завод за статистику Француске, Инсее.
Извоз је порастао за 1,1 одсто у односу на претходни квартал, а извоз је опао за 0,6 одсто.
Потрошња домаћинстава је остала на истом нивоу као и у претходном кварталу.
Стопа инфлације у Француској је, према прелиминарним резултатима, у априлу 2023. године порасла за 5,9 одсто у односу на исти месец лане. Овај резултат је нешто виши у односу на претнодне тржишне процене, по којима се очекивало да ће инфлација у априлу износити 5,7 одсто.
Комплетни резултати ће бити објављени 12. маја.
Poljska: Ukinućemo zabranu uvoza na ukrajinsku hranu ako EU sprovede mere

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: Благ раст БДП-а у првом кварталу, стопа инфлације у априлу 5,9 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.