5Г интернет у авионима од наредног лета

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 10:44

5Г интернет у авионима од наредног лета

Извршно тело Уније Старог континента пре пар дана је донело одлуку о увођењу 5Г, као и оних старијих мрежних стандарда у авионе који саобраћају изнад територије ЕУ. Фото: Unsplash/francistogram У пракси, под условом да авио-компаније на то пристану, више неће бити потребе за активирањем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ерплејн модеа на телефону, нити за доплатом како би се WiFi користио у летелици.
Путници ће моћи да се служе мрежом својих провајдера како би неометано примали поруке, разговарали и користили интернет. За ово ће се старати рутер коме се тепа „пико-сел”.
Суштински, реч је о минијатурном торњу који спроводи сигнал од сателита до мрежа на земљи. Домет му је 250 метара и може да издржи између 32 и 64 корисника.
Осим у ваздуху, Унија ће своје чланице обавезати да се 5Г фреквенције омогуће и у копненим возилима, као што су аутобуси или аутомобили.
Временски оквир за спровођење ових одлука траје до 30. јуна 2023. године.
Galaxy Watch5 pomaže da se prebrodi radni dan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 5Г интернет у авионима од наредног лета се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.