Немачка: Незапосленост у августу и даље на двогодишњем максимуму од 5,7 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 11:56

Немачка: Незапосленост у августу и даље на двогодишњем максимуму од 5,7 одсто

Незапосленост у Немачкој је и у августу била на двогодишњем максимуму од 5,7 одсто, колико је претходно забележено у јулу и јуну, саопштила је данас немачка Савезна агенција за рад са седиштем у Нирнбергу. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Ова резултат је у складу са тржишним очекивањима.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Број незапослених је месечно порастао за 18.000, а укупан број незапослених у Немачкој сада износи 2,63 милиона.
Тржишта су прогнозирала да ће број незапослених у августу порасти за 10.000. На годишњем нивоу је број незапослених у Немачкој порастао за 142.000, а и даље постоје значајне регионалне варијације.
Највећа незапосленост је забележена у савезним државама Бремен и Берлин, а најнижа у Баварској и Баден-Виртенбергу.
U Japanu štrajk sindikata robne kuće, prvi veći protest radnika za 61 godinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Незапосленост у августу и даље на двогодишњем максимуму од 5,7 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.