Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 08:28

Немачки извоз у априлу пао за 5,7 одсто

Немачки извоз у земље ван ЕУ је у априлу пао за 5,7 одсто у односу на март, саопштио је данас немачки Савезни завод за статистику Дестатис. Фото: Unsplash/lennykuhne Поменути извоз је опао и на годишњем нивоу, за 2,0 одсто у односу на исти месец прошле године.
Укупна вредност немачког извоза >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у државе ван ЕУ је у априлу била 56,5 милијарди евра.
Немачка је од земаља ван ЕУ највише извезла у САД, Кину и Велику Британију. Значајно је опао извоз у Русију, за 13,6 одсто у поређењу са истим месецом лане, на 700 милиона евра, преноси Танјуг.
Русија је пре почетка интервенције у Украјини била пето највеће тржиште за немачки извоз, а сада се налази на 15. месту.
Grčka: Na tržištu nedostaje 100.000 nekretnina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки извоз у априлу пао за 5,7 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.