Немачка: Незапосленост у јулу благо пала на 5,6 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 13:15

Немачка: Незапосленост у јулу благо пала на 5,6 одсто

Стопа незапослености је у јулу благо пала на 5,6 одсто, са јунских 5,7 одсто, саопштила је данас немачка Савезна агенција за рад (Бундесагентур фüр Арбеит) са седиштем у Нирнбергу. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber Тржишта су прогнозирала да ће јулска незапосленост остати на иста као што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је била у јуну.
Број незапослених у Немачкој је у јулу пао за 4.000 људи, на 2,604 милиона незапослених, што је у супротности са претходним тржишним прогнозама, која су предвиђала раст незапослености за 20.000 људи.
У јулу је број незапослених био за 147.000 већи него у истом месецу прошле године, а отворило се 772.000 радних места – за 108.000 мање него у лањском јулу.
„Потражња компанија у Немачкој за радном снагом је и даље смањена“, прокоментарисала је шефица Савезне агенције за рад, Андреа Налес.
Gasa ima dovoljno, naredno poskupljenje neće biti veće od 10 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Незапосленост у јулу благо пала на 5,6 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.