САД: ФЕД задржао референтну каматну стопу у распону од 5 до 5,25 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:30

САД: ФЕД задржао референтну каматну стопу у распону од 5 до 5,25 одсто

Америчка централна банка ФЕД одлучила је да задржи референтну каматну стопу у распону од 5 до 5,25 одсто. Фото: Танјуг/AP Photo/Seth Wenig ФЕД је задржао могућност да повећа каматну стопу у будућности ако се појаве ризици који би могли да угрозе главни циљ банке – смањење инфлације на ниво >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од два одсто.
У саопштењу, објављеном на сајту ФЕД-а, се наводи да економска активност у САД и даље расте скромним темпом, док је истовремено забележен пораст броја нових радних места, а стопа незапослености је остала ниска. „Амерички банкарски систем је здрав и отпоран“, констатује ФЕД.
Централна банка САД сматра и да ће пооштрени кредитни услови за домаћинства и предузећа вероватно утицати на економску активност, запошљавање и инфлацију. Одлуку о референтној каматној стопи је подржало свих 11 чланова Федералног комитета за отворено тржиште (ФОМЦ).
ФЕД прогнозира да ће америчка економија ове године порасти за 1,0 одсто, док у 2024. треба да порасте за 1,2 одсто, а у 2025. години за 1,8 одсто.
„Boš” prodao svoju fabriku u Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: ФЕД задржао референтну каматну стопу у распону од 5 до 5,25 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.