Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 12:21

5 знакова да је неко психопата: Јесте ли икада налетели на овакву особу?

Да ли познајете особу која делује фино и шармантно, а да њени поступци говоре другачије? Фото: Pexels/Anete Lusina Ако сумњате да познајете психопату, др Џалел Мохамед је открио пет особина личности на које треба обратити пажњу.
– Поседовање само једне од ових особина не чини некога >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << психопатом. Али то је укупна слика нечије личности заснована на овим (и другим) признатим особинама које могу довести до класификације психопатије.
1. Површни шарм Прва особина коју је др Мохамед објаснио звала се “површни шарм”.
– Знате оно када некога сретнете први пут и одушеви вас, заиста буде шармантан и фин? Али како га све више упознајете, та врста шарма нестаје и није ни близу тако фин као што сте мислили да јесу. Онда ћете можда приметити да, заправо, свако ко га сретне по први пут помисли: “Ооо, како је фин”. Али ви сте свесни након што сте их боље упознали да је ово само површна ствар. Испод није ни близу тако шармантан као што изгледа.
2. Грандиозни осећај сопствене вредности Др Мохамед је рекао да се психопате карактеришу као да имају грандиозан осећај сопствене вредности.
– Психопате мисле да су апсолутне краљице кошнице. Они мисле да су најбољи у свему. Они никада не могу погрешити и никада не може постојати неко ко је бољи од њих. У њиховом уму, они су једноставно невероватни у свему и нико им не може рећи другачије.
3. Патолошко лагање Психијатар консултант, који лечи стања менталног здравља, рекао је да се психопате често баве патолошким лагањем.
– Можда то у почетку нећете приметити, али када почнете да упознајете психопату, схватићете да ће они лагати готово наизглед због уживања у томе – чак и без стварне намере иза тога. Само би лагали из забаве лагања.
4. Веома манипулативан Др Мохамед је рекао да су психопате веома манипулативне.
– Психопата ће знати сваки трик и тако ће покушати да постигне своје циљеве.
Експерт је објаснио како ће психопате користити бес, шарм и толико различитих техника и тактика да покушају да добију оно што желе.
– Можда нећете ни схватити да сте изманипулисани док се не осврнете на ствари – рекао је.
5. Недостатак кајања/кривице На крају, др Мохамед је рекао да психопате имају недостатак кајања и кривице.
– Психопате се не осећају лоше што газе по људима, не осећају се лоше због наношења штете било коме, они су само фокусирани на постизање својих циљева.
Видео је прегледан више од девет милиона пута, а многи људи деле своја искуства са психопатама. – Чак и ако раскинете са психопатом, они настављају да манипулишу свиме у вашем животу, посебно ако имате децу – рекао је један.
– Управо сте описали мог бившег – гласио је други најлајкованији коментар.
Koji su znakovi da ste postali previše zavisni od kafe?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 5 знакова да је неко психопата: Јесте ли икада налетели на овакву особу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.