5 знакова да треба да престанете да једете сир

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 20:00

5 знакова да треба да престанете да једете сир

Осетљивост на млечне производе је чешћа него што мислите. Фото: Pixabay/lipefontes0 Чак и ако волите сир, постоји велика шанса да није добар за вас. У Америци, око 65% становништва има смањену способност варења лактозе.
Чак и ако не патите од интолеранције на лактозу, можда ћете и даље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имати проблема са варењем лактозе.
На пример, можда сте алергични или имате нетолеранцију на казеин, протеин из сира. Такође, телу могу недостајати неки ензими или због неких дигестивних поремећаја могу да се активирају механизми имуног системa.
Али без обзира на разлог, ако вам сир прави проблеме, можда је време да престанете да га једете. Ево пет знакова да једноставно не морате да једете сир.
Усне вам отичу, сврбе и осећате пецкање Иако је алергија на кравље млеко чешћа код деце, она је и даље једна од најчешћих алергија код одраслих. Ако након једења сира осетите пецкање, свраб или оток језика, грла или усана, постоји могућност да сте алергични. Други озбиљнији симптоми могу укључивати кашаљ, осип и отежано дисање. Ови симптоми могу бити опасни по живот и захтевају брзу реакцију лекара.
Надувани сте или вас муче ветрови Ако након једења сира имате проблема са надимањем, надимањем и дијарејом, то може указивати на нетолеранцију или осетљивост на лактозу. Ови симптоми се јављају пола сата до два сата након конзумирања сира. Грчеви у стомаку и дијареја су симптоми на које треба обратити пажњу.
Имате проблема са кожом Конзумирање сира код неких људи може довести до избијања акни, наиме, хормони из млека могу стимулисати производњу себума што доводи до масне коже, зачепљених пора и акни. Покушајте да избаците сир и млечне производе из своје исхране да бисте видели да ли ће ваша кожа бити очишћена.
Затвор Млечни производи такође могу изазвати затвор. Студија из 2013. је открила да се хронична опстипација побољшала код деце која су кравље млеко заменила сојиним. Проблем са сиром је што има много масти и мало влакана.
Имате проблема са рефлуксом Мала студија из 2012. године показала је да су се проблеми са рефлуксом код деце смањили када су њихови родитељи искључили млеко из исхране. Ако приметите проблеме са овим и подригивање након сира, можда сте нетолерантни на лактозу јер је познато да сир опушта сфинктер једњака и олакшава опоравак киселине.
Smanjite bore i ubrzajte metabolizam: Laneno seme u službi zdravlja i lepote

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 5 знакова да треба да престанете да једете сир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.