Земљотрес јачине 5,3 степена погодио Малту

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 11:15

Земљотрес јачине 5,3 степена погодио Малту

Земљотрес јачине 5,3 степена уздрмао је Малту рано јутрос, пренео је „Тајмс оф Малта“. Фото: Pixabay/waldomiguez Потрес се осетио у неколико делова Малте ноћас око 0.20 сати, након чега су уследили бројни коментари на друштвеним мрежама.
Становници Малте су јављали да их је потрес будио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из сна и да су се дрмали кревети, намештај, у градовима као што су Бирзебуга, али у местима на супротном делу ове острвске државе.
Потрес се десио на око 129 километара југоистично од острва, у близини области где су ове године забележени земљотреси.
Земљотрес се осетио на Сицилији и у Либији.
Процене о јачини земљотреса варирају: Сеизмолошки завод Универзитета Малте проценио је да је потрес био јачине 5,1 степен, док је Амерички геолошки завод саопштио да је земљотрес био јачине 5,5 степени.
Неколико часова касније, поново се тресло тло, око 6.00 сати, овог пута ближе либијској обали и тај земљотрес је био јачине 4,7 степени.
Претходни земљотрес који се осетио на копну забележен је 11. априла на око 100 километара јужно од Малте, јачине 4,5 степени.
Малту је погодио низ земљотреса од почетка године, а десетине потреса осетило се у свега неколико недеља.
Док су потреси изазвали забринутост због јачине, сеизмолизи кажу да су такви периодични таласи уобичајни и да не треба да изазивају узбуну.
Локални експерти рекли су да ће сеизомолошка активност у том делу Медитерана највероватније потрајати наредних неколико недеља или месеци.
VVF: Prirodni resursi na ivici, prestati sa njihovom zloupotrebom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Земљотрес јачине 5,3 степена погодио Малту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.