Амерички ФЕД задржао референтну каматну стопу у распону између 5,25 и 5,5 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Dec.2023, 12:36

Амерички ФЕД задржао референтну каматну стопу у распону између 5,25 и 5,5 одсто

Америчка централна банка ФЕД саопштила је да је одлучила да трећи пут заредом задржи референтну каматну стопу у распону између 5,25 и 5,5 одсто, у складу са очекивања тржишта. Фото: Танјуг/AP Photo/Kiichiro Sato ФЕД је у саопштењу наговестио могућност да ће у 2024. години смањити референтну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << каматну стопу за укупно 75 базних поена, преноси Си- Ен- Би- Си (ЦНБЦ).
„Инфлација је попустила, а незапосленост при том није значајно порасла. То су веома добре вести“, рекао је председавајући америчке централне банке Џером Пауел на конференцији за медије.
ФЕД очекује да ће америчка привреда ове године порасти за 2,6 одсто, што је више него што је предвиђано у септембру, када је раст био процењен на 2,1 одсто.
Америчка централна банка прогнозира раст америчке економије за 1,4 одсто у 2024. години, док је у септембру очекивала за нијансу већи раст од 1,5 одсто.
Незапосленост у САД ће, према прогнози ФЕД, бити на нивоу од 3,8 одсто у текућој години и на нивоу од 4,1 одсто у 2024. години.
Tesla povlači više od dva miliona vozila zbog neispravnog sistema za upozorenje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички ФЕД задржао референтну каматну стопу у распону између 5,25 и 5,5 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.