Где пецароши у Новом Саду купују опрему и која су им омиљена места за пецање? Прича нашег саговорника почиње када је имао свега 5 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Sep.2023, 18:01

Где пецароши у Новом Саду купују опрему и која су им омиљена места за пецање? Прича нашег саговорника почиње када је имао свега 5 година

Пецароши наводе пецање као омиљену активност и то ону која често захтева добар план и организацију. Треба знати где и шта купити, као и ако сте почетник на којим местима ћете имати највише шансе за улов. Фото: Градске инфо Међу новосадским пецарошима постоји увек одређена прича >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због чега и када су почели да пецају, шта највише воле код пецања, али која места редовно посећују.
Наш саговорник Александар Илић (34) спада у млађе новосадске пецароше и наводи да пеца када год има времена. Његова „риболовачка прича“ почиње када је имао свега 5 година јер је тада, како наводи, у околини своје зграде пронашао риболовачку радњу по имену „Давид“. Сам власник је нашег саговорника одвео на пецање, увидевши његову заинтересованост према риболову. Иако је некада, баш као што је у овом случају, довољно да неко препозна вашу заинтересованост и да се роди љубав за читав живот која често у нешто више од хобија.
Пецароши углавном током пецања истичу мир и опуштање које доживе док се опорављају од стресног дана.
Чешће се на пецању затичу старији житељи града и пензионери, док млађи то раде ређе.
Александар наводи: „На пецање одлазим када год имам слободног времена, али нажалост због брзог живота и великог броја обавеза, то је све ређе. Некада се деси да и по неколико недеља не одем на пецање.“
Најчешћа места за пецање У Новом Саду постоји неколико места за пецање, али је свима најпознатије место оно на Београдском кеју, недалеко од Жежељевог моста. Ако вас пут туда нанесе, видећете увек велики број пецароша, и то у различито доба дана.
Канал ДТД је још једно познато место на коме се окупљају новосадски пецароши. Поред тога, познато је пецање на Бегечкој јами, на Раковачком каналу, затим у околини Новог Сада на издвојеним деловима риболовних вода – ревири, у Србобрану и Ковиљу.
Фото: Градске инфо Александар нам каже да не постоји најбољи период године за риболов, јер све зависи коју рибу пецате.
„Ја лично највише волим лето због високих температура и могућности купања и расхлађивања у истој реци у којој пецам.“
„Највише пецам смуђа и сома, принципом вараличарења. Терен за пецање који најчешће посећујем је на Београдском кеју. Познато је као место за лов грабљивица.“
И додаје: „Да будем искрен ове године нисам имао много среће, углавном су се јављали ситнији смуђеви и сомови.“
Продавнице у којима можете пронаћи опрему за пецање Постоји неколико продавница на којима можете пазарити опрему за риболов, попут штапова, удица, мамаца, хватаљки итд.
Најпознатије продавнице на територији града су: „Carpologija“ на Булевару Европе 36, затим „Formax Store“ у Цара Душана 47, „TOPfish“ у Руменачкој 112 и „Vodomar“ на адреси Војвођанска 3.
У продавницама поред добре опреме можете добити и корисне савете и разменити искуства. Поготово вреди за почетнике јер се може десити да приволите и упустите се у ову активност, баш као што се десило и нашем саговорнику у детињству.
U čemu se razlikuju današnji studenti od nekadašnjih? Slike studentskih domova od pre pola veka govore mnogo toga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Где пецароши у Новом Саду купују опрему и која су им омиљена места за пецање? Прича нашег саговорника почиње када је имао свега 5 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.