Градска библиотека препоручује – Топ 5 наслова за ово лето

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 14:14

Градска библиотека препоручује – Топ 5 наслова за ово лето

Иако је тешко дати универзалну препоруку за избор литературе, у комуникацији са Градском библиотеком у Новом Саду одабрали смо наслове који ће вас освежити овог лета и уз које ћете пријатније проводити вреле дане. Фото: envato Према речима библиотекара, одабрани садржаји нису >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << превише захтевни и заморни за читаоце, те је препоручљива свима који желе да се одморе од свакодневних обавеза, посвете се уживању и забави.
1. Мала Италијанка, Лусинда Рајли Дирљива и незаборавна прича о љубави, издаји и самооткривању.
Розана Меничи је обична једанаестогодишња девојчица која воли да пева. Када је чује породични пријатељ, оперски певач миланске Скале Роберто Росини, предвиђа јој блиставу каријеру. Розана не гаји лажне наде. Њена породица није у могућности да плаћа скупо школовање, али судбина јој је наклоњена и њен брат проналази начин да јој оствари сан.
С временом се Розана заљубљује у Роберта. Њихова љубав је искрена али опсесивна, те бурно утиче на њихове каријере и животе њима блиских људи, поготово кад Розана открије догађаје из прошлости који могу уништити њену срећу.
Фото: laguna.rs 2. Иследник, Драган Великић Драган Великић је добитник Нинове награде за 2015. годину.
Вест о мајчиној смрти затиче писца у Будимпешти и постаје повод за отварање емотивне црне кутије, за расплитање вишеслојних прича и детективско проницање у свакодневицу времена које више не постоји. Ова књига садржи оно по чему је Великић препознатљив: савршен осећај за детаљ, језичку прецизност, бриљантно избрушен стил. Роман о мајци постаје аутопоетичка исповест али и повест о земљи и људима којих више нема.
Без имало сумње, до сада најбоља Великићева књига.
Фото: laguna.rs 3. Стогодишњак који је искочио кроз прозор и нестао, Јунас Јунасон Бестселер продат у преко 6.000.000. примерака.
Роман за љубитеље књига Човек по имену Уве и Форест Гамп.
Алан Карлсон је проживео дуг и узбудљив живот. Сада чека свој крај у старачком дому. Једино што пуни већ стоту годину, а и даље је сасвим здрав. Припремају му велику прославу, али он за њу не мари. Драже би му било кад би смео да сам одређује своје дневне дозе вотке. Пошто му је досадило чекање смрти, одлучује да побегне. У собним папучама искаче кроз прозор и креће на неочекивано, урнебесно путовање.
Фото: laguna.rs 4. Доплер, Ерленд Лу Често су главни ликови Луових дела мушкарци на ивици нервног слома, забринути, оптерећени људи који пролазе кроз одређене кризе, грешни антихероји у потрази за смислом. И док је претходна књига Наиван. Супер. за тему имала младе људе, у Доплеру, тон је још оштрији, тема суровија и проширена на проблеме читавог друштва и свих генерација.
Главни лик овог романа напушта друштво, дом и породицу и одлази да живи у шуми, пружајући тиме читаоцу само основу за ширу причу о усамљености и незадовољству, као и откривању новог смисла у добровољном изгнанству.
Фото: laguna.rs 5. Да је боље не би ваљало, Бојан Љубеновић Када неостварени писац Иван Богдан у свом брачном кревету затекне вољену супругу са другим мушкарцем, уверен је да је његов живот дотакао само дно. Али он заборавља да живи у земљи која често подсећа на кофер са дуплим дном, те да увек постоји још једна преграда испод. Његов љубавни проблем ускоро прелази у други план јер га сустиже много гори. Један бизарни тренутак непажње уплиће Ивана у неуспешну пљачку банке и успешно га уводи у сурови свет београдског подземља.
Фото: laguna.rs Idete na odmor? Ovo su stvari koje treba odmah očistiti kada uđete u hotelsku sobu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градска библиотека препоручује – Топ 5 наслова за ово лето се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.