Тест од 5 секунди открива да ли је месо свеже или покварено

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 15:01

Тест од 5 секунди открива да ли је месо свеже или покварено

Месо у продавнице стиже у разним облицима и није увек лако препознати које је свеже и квалитетно, посебно ако је млевено. Фото: Pixabay/mp1746 Најбоље би било купити домаће, али то није увек могуће. Добро је дати предност производима из региона који су прешли краћи пут до продавнице, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али поред података на амбалажи треба обратити пажњу и на изглед меса.
Иако многи људи мисле да је нездраво, маст даје месу велики део његовог укусa. Квалитетно месо треба да има мало интрамускуларне масти, а то се види по белим пругама сличним жилицама којима је месо испресецано. Осим тога, ако се купује упаковано месо, оно не сме да садржи воду.
Пре него што га ставите у корпу, пажљиво га погледајте, не треба вам више од пет секунди. Ако месо лежи у крвавој води, значи да је старо.
Боја Идеална боја зависи од меса. Телетина треба да буде светла, али не бела, баш као и живина. Говедина треба да буде средње црвена, али не превише тамна. Свињетина је идеално бледо ружичаста. Треба избегавати све сивкасте нијансе меса.
Чврстоћа Постоји још један начин да лако проверите да ли је упаковано месо још свеже. Ако се притисне прстом, мора се брзо вратити у првобитно стање и не сме бити никаквог удубљења, а површина меса мора бити сјајна.
Budite oprezni ako odmrzavate meso na sobnoj temperaturi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тест од 5 секунди открива да ли је месо свеже или покварено се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.