5 златних савета за новопечене родитеље

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 09:00

5 златних савета за новопечене родитеље

Трудићете се да будете најбољи родитељ икада, чак и онда када ствари не буду ишле онако како желите и како бисте волели да све буде. Фото: Pexels/Rene Asmussen Зато је први и основни савет да себи не стварате пресију и обавезу нечега што сте видели, чули, како вам је неко рекао да „тако мора“. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сваки родитељ је посебан на свој начин и исти на један, а то је жеља да одгајају здраве и квалитетне појединце.
Посебно се пресије стварају код оних који се остварују по први пут у овој улози, па уз бројне захтеве, потребе и све оно шта један нови живот доноси, настају конфузије.
Можда вам неки од ових савета неће помоћи да будете најбољи родитељ икада, али ће вам значити да постанете практични, функционални и флексибилни, а то је за почетак и током одрастања деце оно најважније.
Бирање кревеца за бебе – квалитет и практичност У мору предлога, мору огромног избора, чини се да је креветац за бебу немогуће одабрати. И то није далеко од истина. Од класичних, преко преносивих, до колевки које могу да служе за спавање…
Међутим, бирање кревеца може да буде много угодније и брже, ако се усмеррите ка два главна захтева, а то су квалитет и практичност употребе.
Квалитетан креветац ће трајати дуго, а то значи да ћете у једном уложен комад намештаја за бебе имати комад који ће користити и за децу која долазе, па чак и за оне пријатељске и међупородичне позајмице.
Поред тога, бирајте креветац који је функционалан, који се може користити до 4, 5. године дететовог живота, са оградом која се подешава, креветац који уз себе има и кутије за одлагање.
Наравно, посебну пажњу обратите на бирање душека, јер тако бирате здравље за своје дете и његов развој.
Да ли су кишобран колица добар избор? Ово је питање које се јавља код великог броја родитеља, било да стиже прво или друго, треће дете по реду.
Некада кишобран колица нису била синоним за квалитет и уопште нису важила за колица која је добро користити. Али, напредак је све то изменио, па данас можете пронаћи врло квалитетна, удобна кишобран колицима, са бројним додацима, која се без икаквог проблема користе од првих дана бебиног живота.
Уз то су врло једноставна, практична, што ће вам олакшати свакодневно функционисање.
Не одбацујте дохрану Дојење бебе је од пресудне важности за имуни систем, развијање одбрамбеног система здравља, посебно у првим месецима. Када је немогуће, пак, дојити бебу, дохрана је спас за обе стране и нуди све потребне бенефите, баш као и у случајевима када је бебама недовољно дојење.
Зато не одбацујте дохрану као идеју у старту, јер се ради о специјално израђеним препаратима намењеним управо дечијем развоју и исхрани.
Није вам потребно све за шта чујете! Током прве трудноће наслушаћете се свега, шта вам је све потребно, како морате све имати од првог дана, да нећете без одређених ствари моћи да функционишете никако. То је истина ако узмемо у обзир креветац, колица, љуљашку, носиљку, када за све то постоје услови.
Међутим, новопечени родитељи често, што из усхићења и радости, што из уплашености, већ пре рођења искупују огроман број ствари које на крају остану неотворене. Зато паметно бирајте, купујте и чекајте да беба дође, па да заиста видите и њене и своје потребе у реалном времену и околностима.
Уживајте у дивним тренутцима!
У атмосфери усхићења, помало страха и анксиозности, среће и неописиве радости, новопечени родитељи заборављају основно – да уживају. Онда тај период брзо прође и буди се жал што нисте више обратили пажњу на одређене моменте, дане…
Уживајте у сваком тренутку своје нове улоге, па чак и онда када није баш лако, јер ћете на тај начин нови сегмент живота памтити сликовитије и лепше.
Razvod roditelja različito utiče na dečake i devojčice, psiholozi objašnjavaju kako

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 5 златних савета за новопечене родитеље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.