Шмихал: Украјини обећано још 5 милијарди долара за борбу против Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 07:15

Шмихал: Украјини обећано још 5 милијарди долара за борбу против Русије

Украјини је на састанцима у Вашингтону ове недеље обећано још 5 милијарди долара за подршку борби против Русије, рекао је данас украјински премијер Денис Шмихал. Фото: WikimediaCommons/Kmu.gov.ua Он је прецизирао да је Украјина добила нова обећања додатне подршке из Швајцарске, Данске и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << низа других земаља, као и да је постигла споразум са америчким произвођачем авиона Боинг којим су украјинске компаније ослобођене 200 милиона долара дуга.
Шмихал се у Вашинготну састао са представницима Међународног монетарног фонда (ММФ), Светске банке и Европске инвестиционе банке (ЕИБ), као и са највишим званичницима САД, преноси Ројтерс.
Састанци, које је описао као „плодоносне“, одржани су на маргинама пролећног заседања ММФ-а и Светске банке.
Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шмихал: Украјини обећано још 5 милијарди долара за борбу против Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.