Вучић: Циљ да направимо 5.000 дронова самоубица „Комарац“

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 12:08

Вучић: Циљ да направимо 5.000 дронова самоубица „Комарац“

Председник Александар Вучић обишао је данас у Војнотехничком институту прототипове дронова самоубица који се користе у експериментима и истакао да је циљ да се направи 5.000 таквих беспилотних летелица. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Вучићу су показали више модела дронова самоубица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које развијају наши стручњаци, међу којима је и дрон „Комарац1“.
„Циљ је да имамо 5.000 дронова Комараца“, навео је Вучић.
Он је додао да Крушик ради бојеве главе за дронове.
Председник Србије је на војном приказу у Нишу рекао да би сваки војник у Војсци Србије требало у наредних годину и по дана да има и по један дрон камиказу „Комарац“.
Вучића је интересовало и да ли ће се до септембра у војсци појавити беспилотна летелица „Врабац“ бомбардер чија намена је извиђање и осматрање на даљинама до 25 километара, уочавање и означавање фиксних циљева, погранична и обалска служба, надгледање и контрола пожара, надгледање и контрола саобраћаја и обука нелетачког састава.
Вучића су представници Министарства одбране упознали и са карактеристикама беспилотне летелице „Пегаз“ која је ушла у у наоружање Војске Србије.
Председник је замолио развојне тимове да убрзају са развојем беспилотних летелица и нагласио да ће држава уложити још више новца како би се још више људи ангажовало да би се летелице појавиле у арсеналу Војске Србије до краја године.
Kadeti: Vojna akademija – spoj teorije i prakse kruna obučenosti za rad u Vojsci Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Циљ да направимо 5.000 дронова самоубица „Комарац“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.