Од уторка пријава за нови круг ваучера од по 5.000 динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 13:52

Од уторка пријава за нови круг ваучера од по 5.000 динара

Влада Србије одобрила је нових 500 милиона динара за поделу још 100.000 туристичких ваучера, а већ од уторка, 20. јуна, грађани који испуњавају услове могу да се пријављују за њих на шалтерима Поште Србије. Фото: Танјуг/Сава Милаков На листи оних који примају ваучере налази се око 4.300 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << угоститеља.
Право на ваучере за одмор има осам група грађана и то пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде, права на негу другог лица, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, као и радно ангажована лица чија примања не прелазе 70.000 динара.
Корисници ваучера, могу бити и старији од 65 година која не остварују право на пензију.
Они који су већ остварили право на ваучере у овој години, не могу да подносе пријаве за нове.
У претходној подели, у мају, за само један дан „плануло“ је свих 100.000 ваучера за одмор по 5.000 динара, док је дан више требало у јануарском кругу, односно у првој овогодишњој „тури“ .
Најчешће су се за ваучере пријављивали пензионери и највише су коришћени за одмор у бањама и планинама.
Иначе, ваучери за одмор се могу користити за услуге смештаја у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера у трајању од најмање пет ноћења.
Крајњи рок коришћења ваучера, како је објављено на сајту vaucerisrbija.com је 20. новембар 2023.
Како је раније казао државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић, подела ваучера је изузетно делотворна и једна од најбољих мера за развој домаћег туризма.
„Најпре је спасила домаћу привреду од пропасти у ковид кризи, повећала знатно број домаћих туриста и када су прошле ковид мере, а и продужила је сезону у Србији“ , рекао је он.
Nedeljni ručak u Vojvodini ne može bez domaće supe s rezancima, a najbolji se prave u Crepaji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од уторка пријава за нови круг ваучера од по 5.000 динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.