Лондон: Због крунисања многе улице затворене, учествује 5.000 оружаних снага

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 10:25

Лондон: Због крунисања многе улице затворене, учествује 5.000 оружаних снага

Због данашњег крунисања британског краља Чарлса III, затворен је велики број улица у центру Лондона, а јутрос од пет сати велики део Вестминстера је ограђен. Који се протеже од Темзе до Мејфера, покривајуц́и парк Сент Џејмс и Грин парк. Фото: Pixabay/paulohabreuf Путеви на јужној обали Темзе, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << углавном око станице Ватерло, такође су затворени. Као и насипи Викторије и Алберта северно и јужно од реке, објавио је данас ББЦ.
Око 5.000 припадника оружаних снага стиже у Лондон посебно унајмљеним возовима из места као што су Фарнборо, Тринг и Алдершот.
Они марширају преко Вестминстерског моста да би касније заузели своје позиције у поворци.
Оружане снаге обухватају припаднике војске, морнарице, РАФ-а и Комонвелт снаге.
Додатно особље је у приправности, у случају да се појаве проблеми. Светски лидери и шефови држава почињу да пристижу у Вестминстерској опатију око 9.30 сати.
Краљева поворка напустиће Бакингемску палату око 10.20 сати, а ићи ће дуж улице Мал до Трафалгар сквера. Затим низ Вајтхол и улицу Парламента пре него што скрене на Трг парламента.
Краљ и краљица ће се возити у државној кочији Диамонд Јубилее, а руту ће пратити 1.000 припадника војске.
Свечаност крунисања почиње у 11.00 сати, а биће испрекидана музиком коју је одабрао краљ. Са 12 новонаручених нумера, укључујући једну Ендруа Лојда Вебера.
Краљ ће бити крунисан у 12.01 сати.
Краљ и краљица ће се затим у 13.00 сати вратити у Бакингемску палату у 260 година старој Gold State Coach која је коришћена при сваком крунисању од Вилијама IV.
Краљ Чарлс и краљица Камила поздравиће публику у улици Мал са балкона Бакингемске палате нешто пре 14.30 сати.
Велика Британија данас добија новог краља: Све ће бити у складу с традицијом дугом 1000 година

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лондон: Због крунисања многе улице затворене, учествује 5.000 оружаних снага се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.