Дерманин: Нешто мирнија ноћ у Француској, 486 ухапшених у немирима

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 08:04

Дерманин: Нешто мирнија ноћ у Француској, 486 ухапшених у немирима

Пети дан након полицијског убиства 17-годишњег Нахела М. насилни немири настављени су и синоћ широм Француске, али према речима министра унутрашњих послова Жералда Дерманина, било је мирније и мање насилно него претходних дана, иако је ухапшено укупно 486 изгредника. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Christophe Ena У суботу је мобилисано и распоређено 45.000 полицајаца и жандарма широм Француске и само у Паризу је ухапшено 196 особе, а у Марсеју 65, преноси БФМТВ.
Млади Нахел М, кога је у уторак убио полицајац током рутинске саобраћајне провере, сахрањен је у суботу на гробљу Монт Валеријен у Нантеру у присуству мајке, баке и неколико стотина људи који су дошли да се опросте од њега.
Церемонија је завршена око 17.30 и протекла је у „веома мирно“, уз присуство великог броја младих људи, сазнаје БФМТВ од особе која присуствовала сахрани.
38-годишњи полицајац који је испалио смртоносни хитац оптужен је за убиство са предумишљајем и у четвртак му је одређен притвор.
Zelenski: Evropski poslovi se više ne razmatraju bez Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дерманин: Нешто мирнија ноћ у Француској, 486 ухапшених у немирима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.