На Продуктној берзи прометовано 480 тона робе, продавани само кукуруз и пшеница

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 14:11

На Продуктној берзи прометовано 480 тона робе, продавани само кукуруз и пшеница

Током ове, скраћене радне недеље преко Продуктне берзе је прометовано 480 тона робе, финансијске вредности 9,29 милиона динара, наводи се у извештају ове берзе. Фото: Танјуг/Sebastian Willnow/dpa via AP Берзански уговори закључени су само за кукуруз и пшеницу, а цене ових пољопривредних култура >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су биле у паду.
На тржишту кукуруза током сва три радна дана понуда је била слабија од тражње а закључен је један робно-берзански уговор за кукуруз без анализе на афлатоксин по цени од 16,00 динара за килограм без ПДВ-а, као и један берзански уговор на паритету ЦПТ купац по цени од 17,00 динара по килограму без ПДВ-а.
Када је о пшеници реч, био је приметан ценовни раскорак између понуде и тражње, при чему је понуда била већа у односу на претходни период. Берзански уговор закључен је по цени од 18,90 динара по килограму без ПДВ-а, а закључен је и један берзански уговор на паритету ЦПТ лука по цени од 19,50 динара по килограму без ПДВ-а.
Трговало се и сточном пшеницом по цени од 18,50 динара по килограму без ПДВ-а. На тржишту соје активност је била мала, закључења берзанских уговора није било, а од осталих роба нуђен је сточни јечам са хектолитарском масом 60 кг по цени од 17,50 динара по килограму без ПДВ-а.
Voren Bafet smanjio ulaganja u Epl, prodao 10 miliona akcija kompanije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Продуктној берзи прометовано 480 тона робе, продавани само кукуруз и пшеница се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.