48.600 slučajeva u ovoj sedmici

Izvor: B92, 13.Jan.2022, 14:49

"48.600 slučajeva u ovoj sedmici"

Zagreb -- Peti talas epidemije koronavirusa žestoko je udario Hrvatsku. Ove sedmice obolelo je 48.600 ljudi, podatak je koji je danas pročitao premijer Plenković.

U poslednja 24 sata registrovano je 9.157 novih slučajeva zaraze, a još 23 osobe s dijagnozom kovida su preminule. Aktivno je 55.500 slučajeva, 1.755 osoba je hospitalizovano, a 216 pacijenata je na respiratoru.

Premijer Andrej Plenković, po ko zna koji put, pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građane da se vakcinišu, uz konstataciju da je vakcinacija znatno usporila.

Upozorio je i da se zbog brzog širenja omikrona epidemiokoška situacija ne smiruje. "Svetska zdravstvena organizacija je prognozirala da bi u sledeća dva meseca omikron, ako se ovako nastavi širiti, mogao zaraziti pola evropskog stanovništva", nastavio je Plenković.

"U Hrvatskoj u proteklih sedam dana imamo više od 48.600 slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj u jednoj sedmici u protekle dve godine koliko epidemija traje", rekao je Plenković.

To je duplo više nego što je bilo pre dve sedmice, a danas je broj umrlih u Hrvatskoj premašio prag od 13.000, konstatuje portal Index. .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.