Ослобођен после 48 година у затвору због убиства које није починио

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 11:53

Ослобођен после 48 година у затвору због убиства које није починио

Судија у Оклахоми Ејми Пеламбо ослободила је Глина Симонса, човека који је провео 48 година у затвору због убиства које није починио, што је најдужа позната погрешна казна у САД. Фото: Танјуг/Doug Hoke/The Oklahoman via AP Симонс (70) ослобођен је у јулу након што је окружни суд утврдио да кључни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << докази у његовом случају нису предати његовим браниоцима, пренео је BBC.
У понедељак је окружни тужилац рекао да нема довољно доказа који би оправдали ново суђење, па је сутрадана судија Ејми Пеламбо прогласила да је Симонса невиним.
„Овај суд на основу јасних и убедљивих доказа утврђује да дело за које је Симонс осуђен и затворен…није починио Симонс“, рекла је судија округа Оклахоме Пеламбо у својој пресуди.
„То је лекција о упорности. Не дозволите да вам нико каже да то не може да се деси, јер заиста може“, рекао је Симонс новинарима након одлуке, пренео је АП.
Симонс је одслужио 48 година, један месец и 18 дана у затвору због наводног убиства Керолин Сју Роџерс 1974. током пљачке продавнице пића, у предграђу Оклахома Ситија. Симонс је имао 22 године када су он и такође оптужени Дон Робертс, били осуђени на смрт 1975.
Казне су касније смањене на доживотни затвор.
Симонс је све време тврдио да је невин, рекавши да је био у својој матичној држави Луизијани у време убиства.
Погрешно осуђени људи који служе казну у Оклахоми имају право на одштету до 175.000 долара. Симонс се тренутно бори са раком јетре, навела је плаформа за финансирање ГоФундМе, која је прикупила хиљаде долара како би помогла у подмиривању његових трошкова живота и хемотерапије.
SAD objavile plan za slanje astronauta drugih država na Mesec

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ослобођен после 48 година у затвору због убиства које није починио се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.