Борељ: Поглед ЕУ на Русију се променио у последњих 48 сати

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 08:02

Борељ: Поглед ЕУ на Русију се променио у последњих 48 сати

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ изјавио је данас да се поглед ЕУ на будућност Русије променио у протеклих 48 сати, наводећи да политичка нестабилност и унутрашња крхкост те нуклеарне силе повећава војну опасност коју Москва већ представља. Фото: Танјуг/ AP Photo/Fred Sierakowski „Сада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је јасно да је наша визија Русије сасвим другачија. Она није само претња јер има војну способност да изазове рат што је већ показала, већ и унутрашњу политичку нестабилност“, истакао је Борељ након састанка Савета министара у Луксембургу, преноси „Гардијан“.
Према његовим речима, ситуација остаје сложена и непредвидива, али је закључак дебате јасан и министри спољних послова ЕУ наставиће да подржавају Украјину „више него икад“.
„Потребно је време да се развије стратегија, с обзиром на такво стање ствари. Радимо на томе. Мислим да можемо рећи да сви већ анализирају могуће сценарије који би се могли развити, али немамо готову стратегију“, додао је Борељ.
Он је навео да је ЕУ забринута због промене улоге “Вагнерових“ плаћеника које је раније подржавао руски председник Владимир Путин у кључним деловима Африке, посебно у Малију и Централноафричкој Републици.
Борељ је раније описао вођу “Вагнерових“ плаћеника Јевгенија Пригожина као “чудовиште које се окренуло против свог творца“.
Putin u obraćanju naciji pozvao Vagnerovce da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Поглед ЕУ на Русију се променио у последњих 48 сати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.