Алексеј Наваљни преминуо у затвору у 47. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 19:35

Алексеј Наваљни преминуо у затвору у 47. години

Канцеларија Федералне казнено-поправне службе Русије за Јамало-Ненецки аутономни округ саопштила је данас да је преминуо руски опозиционар Алексеј Наваљни, који је тамо служио 30-огодишњу затворску казну. Фото: WikimediaComonns/Evgeny Feldman „Дана 16. фебруара 2024. године, у поправној колонији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << број 3, осуђеник А.А. Наваљни се после шетње осећао лоше и скоро одмах изгубио свест“, наведено је у саопштењу на сајту затворске установе.
Додаје се да су медицински радници установе одмах стигли и да је „позвана хитна помоћ“.
„Урађене су све неопходне реанимације, али нису дале позитивне резултате. Лекари Хитне помоћи су констатовали смрт осуђеног. Узроци смрти се утврђују“, наводи се у саопштењу Федералне службе за извршење кривичних санкција.Екипа Хитне помоћи покушавала је да реанимира Наваљног више од пола сата, саопштила је градска болница Лабитнанг за РИА Новости.
„Лекари који су стигли на лице места наставили су са мерама реанимације које су лекари колоније већ обезбедили. И спроводили су их више од пола сата. Међутим, пацијент је преминуо“, рекао је саговорник агенције.
Екипа Хитне помоћи стигла је до колоније за мање од седам минута, а лекари за два минута.
Princ Hari se spustio bob stazom brzinom od 99 km/h u Kanadi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Алексеј Наваљни преминуо у затвору у 47. години се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.