Више од 450 најугроженијих грађана подржано пројектом иноватиновог запошљавања

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 13:13

Више од 450 најугроженијих грађана подржано пројектом иноватиновог запошљавања

Осам градова и општина добило је средства у укупном износу од готово 400.000 евра за спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања, а више од 450 грађана је подржано је овим пројектом, саопштила је данас Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ). Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/ГИЗ Пројекат под називом ”Подршка Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у развоју иновативних решења за запошљавање на локалном нивоу”, спроводи се уз техничку и финансијску подршку глобалног програма Немачке развојне сарадње „Миграције за развој“ (ПМЕ), који у Србији спроводи ГИЗ.
“Кроз овај пројекат Министарство је наставило да развија подршку развоја локалних политика запошљавања а локалне самоупораве су имале прилику да креирају и спроведу решења која су сама осмислила и која одговарају потребама локалног тржишта рада и сваког идентификованог корисника чиме смо се за још један корак приближили индивидуализацији мера активне политике запошљавања.”, рекла је в.д. помоћнице министра за рад Славица Јелача на завршној конференцији на којој су представљени резултати пројекта.
Саветник за рад и социјална питања у амбасади Немачке у Србији, Пер Крумреј, истакао је да је ГИЗ важан партнер Владе Србије у подршци националним напорима за одржив повратак и реинтеграцију, укључујући и политике социјалног укључивања у секторима миграција и запошљавања. У оквиру пројекта скоро 78 корисника добило је запослење, 293 је добило услугу каријерног вођења и саветовања у Крагујевцу, Ћићевцу, Пироту, Врању и Врњачкој Бањи, 63 је прошло обуку на радном месту у Пироту, Крагујевцу и Врњачкој Бањи, док је 134 особе завршило обуке за потребе тржишта рада у Књажевцу, Новом Пазару и Врњачкој Бањи и тиме повећало своје шансе за запошљавање, наводи се у саопштењу.
Додаје се да је 126 особа унапредило своје знање о предузетништву кроз обуке, а 45 незапослених лица су отворила предузетничке радње и добила опрему која им је неопходна да започну посао у Новом Пазару, Врању, Бачу и Ћићевцу. У Књажевцу су основана три социјална предузећа за прераду воћа и поврћа у којима ће се запослити више од десет особа преко 50 година старости, а у Новом Пазару су основана два социјална предузећа.
„Пројектни тимови јединица локалне самоуправе су известили о бројним наученим лекцијама током прве фазе имплементације локалних пројекта. Међусекторска сарадња са релевантним локалним партнерима, а посебно са послодавцима и корисницима је истакнута као приоритетна потреба и значајна лекција за остваривање адекватне подршке у запошљавању“, каже се у саопштењу.
RHMZ upozorava na visoke temperature danas i sutra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Више од 450 најугроженијих грађана подржано пројектом иноватиновог запошљавања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.