Курти: Идентификовано 45 особа које припадају терористичким организацијама

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 11:43

Курти: Идентификовано 45 особа које припадају терористичким организацијама

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да је идентификовано 45 особа које, како тврди, припадају двема организацијама које је Приштина прошле недеље прогласила терористичким – Цивилној одбрани и Северној бригади. Фото: Танјуг/AP Photo/Franc Zhurda Курти >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тврди да су те особе учествовале у насилним нападима на војнике Кфора, полицију и новинаре, али и да су користиле оружје, преноси Економија онлајн.
Он је рекао да је у свакодневном контакту са представницима ЕУ и да је јуче разговарао са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом и представником за дијалог Мирославом Лајчаком и поновио тврдњу да је заинтересован за деескалацију и нормализацију.
Влада у Приштини прогласила је прошле недеље Цивилну одбрану и Северну бригаду за терористичке организације, а министар унутрашњих послова привремених институција самоуправе Џељаљ Свечља изнео је тврдњу да је тај потез координиран са међународним партнерима.
САД, мисија ЕУ у Приштини, као и Немачка, Италија и Француске потом су саопштиле да та одлука није донета у координацији са њима.
Српска листа је саопштила да је одлука премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да непостојеће организације Цивилна заштита и Северна бригада прогласи терористичким део плана Куртијевог режима да стварањем измишљеног, виртуелног непријатеља оправда наставак политичког терора који са својим специјалцима спроводи на северу Косова и Метохије кроз неоснована хапшења невиних Срба, малтретирање и застрашивање грађана.
Brnabić: Opozicija zloupotrebljava Skupštinu, rasprava izgubila svaki smisao

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Курти: Идентификовано 45 особа које припадају терористичким организацијама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.