Норвежанка Кристин Харила освојила девет врхова за 45 дана, ближи се рекорду

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 13:02

Норвежанка Кристин Харила освојила девет врхова за 45 дана, ближи се рекорду

Норвежанка Кристин Харила се попела на планину Манаслу у Непалу, што јој је девети освојени врх у протеклих 45 дана, и тиме се приближила свом циљу да постане најбржа алпинисткиња која се у року од три месеца успела на 14 највиших врхова света, саопштио је представник планинара. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Niranjan Shrestha Тридесетседмогодишња Харила се попела на 8.163 метара висок врх планине Манаслу на западу Непала с Тењен (Лама) Шерпом и петоро других водича, пренео је Ројтерс.
Она се успела на Шиса Пангму у кинеској покрајини Тибет 26. априла, а од тада је у Непалу освојила и врхове Даулагири, Канчењунгу, Еверест, Лотсе, Макалу, Чо Оју и Анапурну.
Сада ће се упутити у Пакистан како би се попела на још неколико врхова.
Харила се нада да ће освојити свих 14 врхова виших од 8.000 метара пре краја јула, а ако успе, постаће најбржи алпиниста који је то урадио, оборивши рекорд Нирмала Пурје из Непала који их је освојио за шест месеци и недељу дана 2019. године.
„То је циљ и мислим да то могу да урадим“, рекла је она за Ројтерс у мају у Катмандуу.
Finale Rolan Garosa između Đokovića i Ruda danas od 14.30 časova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Норвежанка Кристин Харила освојила девет врхова за 45 дана, ближи се рекорду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.