Безготовинско плаћање могуће и на пијацама „Стари Меркатор“,“Земун“ и „Блок 44“

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 11:15

Безготовинско плаћање могуће и на пијацама „Стари Меркатор“,“Земун“ и „Блок 44“

На пијаци „Стари Меркартор“ данас је свечано обележен почетак другог круга дигитализације београдских пијаца захваљујући коме ће грађани добити прилику да безготовински плаћај и на пијацама „Блок 44“, „Земун“ и „Стари Меркатор“. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Државна секретарка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Министарству пољопривреде Душанка Голубовић објаснила је да је за министарство од изузетног значаја свака подршка која може да допринесе унапређењу полажаја индивидуалних пољопривредних произвођача, као и да им у том смислу олакша даљи пласман на тржишту и обезбеди конкурентност.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Ми видимо перспективу у будућности у процесу дигитализације пољопривреде“, истакла је Голубовићева.
Како је објаснила, поносни смо на претходна четири месеца и на резултате које смо постигли у оквиру реализације платформе еАграр.
„Платформа је за сада омогућила да се субвенције усмерене ка пољопривредницима дигитализују кроз процес могућности праћења обраде и достизања адекватних резултата“, истакла је она. Рекла је да дигитализација пијаца представља значајан корак у том процесу.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Чињеница је да се дигитализација пијаца бави крајњим сегментом пољопривредне производње. Ми желимо да они са овим процесом наставе, као и да препознају бенефите дигитализације“, рекла је Голубовићева.
Секретар Удружења за банкарство и осигурање Привредне коморе Србије (ПКС) Катарина Оцокољић је објаснила како је ПКС дошла на идеју дигитализације београдских пијаца.
„На идеју смо дошли пре годину и по дана након спроведене анкете од стране компаније ‘Мастеркард’ у којој је више од 50 одсто анкетираних пожелело да плаћа картицама на пијацама“, рекла је Оцокољићева. Како је објаснила, ми данас, након првог круга пројекта у ком су биле обухваћене пијаце „Каленић“, „Палилула“ и „Ђерам“, имамо више од 42.000 безготовиснких трансакција и промета већи од 47 милиона динара.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић Јелена Николић из ЈКП „Београдске пијаце“ истакла је да је пројекат дигитализације београдских пијаца ушао у други круг.
„Пре годину и по дана у оквиру прве фазе пројекта на пијацама ‘Каленић’, ‘Палилула’ и ‘Ђерам’ уведена је могућност безготовинског плаћана. После годину дана од када су почели да се користе терминали за плаћање картицама, од 50 закупаца на те три пијаце, њих 36 је одлучило да настави са безготовинским плаћањем“, објаснила је она.
Како је рекла, од данас је то могуће и на пијацама „Стари Меркатор“, „Земун“ и „Блок 44“. Она је објаснила да је чињеница да постоји потреба за безготовински плаћањем све већа.
Осим закупаца са пијаца „Стари Меркатор“, „Земун“ и „Блок 44“, могућност учествовања у другом кругу пројекта „Дигитализација пијаца“ имаће и закупци са пијаца „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“, који нису искористили прилику у првом кругу“.
Dizel i benzin biće skuplji za dva dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Безготовинско плаћање могуће и на пијацама „Стари Меркатор“,“Земун“ и „Блок 44“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.