Истраживање: Трамп и Бајден изједначени, имају подршку 43 одсто бирача

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 17:42

Истраживање: Трамп и Бајден изједначени, имају подршку 43 одсто бирача

Џозеф Бајден и Доналд Трамп су изједначени када је реч о подршци америчких бирача, показује истраживање Њујорк тајмса и Колеџа Сијена. Фото: Танјуг/AP Photo/Charlie Neibergall Како се наводи, и актуелни и бивши председник САД имају подршку од 43 одсто Американаца.
Истовремено, опао је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << број демократа који се противе томе да Бајден поново буде њихов кандидат за председника.
Прошле године је таквих било две трећине, а сада их је око 50 одсто.
Међутим, упркос томе, Бајден је и даље веома непопуларан председник, с обзиром на то да га тренутно подржава само 39 одсто Американаца, пише Њујорк тајмс.
Први део истраживања америчког листа и Колеџа Сијена показао је да Доналд Трамп доминира над својим ривалима за републиканску председничку номинацију, с обзиром на то да разлика између њега и другопласираног гувернера Флориде Рона Десантиса износи 37 процената.
У резултатима истраживања се наводи да Трамп има подршку 54 одсто републиканских гласача, док би за Десантиса гласало 17 одсто њих.
Сви остали кандидати имају подршку од три процента републиканаца и мању.
Избори за председника САД биће одржани у новембру 2024. године, а о победнику ће највероватније одлучивати неколицина савезних, тзв. колебљивих држава, а то су Висконсин, Пенсилванија, Џорџија и Аризона.
Пре тога, унутарстраначки избори Демократске и Републиканске странке за председничког кандидата биће одржани од јануара до јуна следеће године.
Teretni brod sa novim automobilima goreo 7 dana, požar konačno ugašen (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Истраживање: Трамп и Бајден изједначени, имају подршку 43 одсто бирача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.