Финикс град рекордер у САД: 43 степена 19. дана заредом, ноћу 32 степена

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 10:49

Финикс град рекордер у САД: 43 степена 19. дана заредом, ноћу 32 степена

У Финиксу, главном граду савезне државе Аризоне, 19. дан заредом забележена је температура око 43 степена Целзијуса, што је рекорд за америчке градове и што је ову живу метрополу претворило у град духова. Фото: Танјуг/AP Photo/Ross D. Franklin У Финиксу је температура током најновијег топлотног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << таласа достизала и 47,2 степена Целзијуса, преноси АП.
Ниједан други велики град у САД није имао дневне температуре од 43,3 степена или ноћне од 32,2 степена дуже од Феникса, изјавио је Кристофер Берт из метеоролошке службе.
У Финиксу није само вруће током дана, него температуре ни ноћу не падају испод 32 степена. Паркови су празни већ до средине јутра, а сви догађаји попут концерата су отказани.
Око 200 центара за хлађење и хидратацију је постављено у метроу, али већина је затворена између 16 и 19 часова због проблема са кадровима и финансирањем.
Pentagon pokušava da utvrdi sudbinu američkog vojnika koji je prešao u Severnu Koreju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Финикс град рекордер у САД: 43 степена 19. дана заредом, ноћу 32 степена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.