Анкета: Свега 43 одсто америчких гласача гледа позитивно на реизбор Бајдена

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 20:49

Анкета: Свега 43 одсто америчких гласача гледа позитивно на реизбор Бајдена

Проценат америчких гласача који позитивно гледају на реизбор америчког председника Џозефа Бајдена износи 43 одсто, док је 52 одсто оних који реизбор не одобравају, наводи се у последњој анкети америчког сајта 538 (FiveThirtyEight).
Бајден је, према резултатим тог истраживања чији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су резултати објављени у петак, суочен са готово једногласним неодобравањем међу републиканцима, а лоше се котира и међу демократама, као и левичарским гласачима, пренео је Политико.
Бајден још није званично најавио да ће се поново кандидовати следеће године, а његов рејтинг од око 40 одсто, сличан је рејтингу који су имали неки од његових претходника који су се кандидовали за реизбор.
Бајденов рејтинг од 43 одсто одобравања у овом тренутку његовог мандата га скоро изједначава са претходним председницима који су обојица победили на реизбору, као што је Барак Обама (43 процента), Роналд Реган (41 проценат), и изгубили, попут Трампа (42 процента) и Џимија Картера (40 одсто).
Политико наводи да је Бајден “избацио“ Трампа из Беле куће захваљујући коалицији која је комбиновала целу демократску базу, заједно са кључним “свинг“ групама које се не идентификују ни са једном страном, али да сада оба блока, и традиционални демократски гласачи и “свинг“ гласачи, показују значајне сумње у реизбор Бајдена.
У анкетама Универзитета Квинипек и Фокс њуза, спроведеним крајем марта, код “свинг“ гласача Бајден стоји знатно лошије.
У анкети Квинипека се наводи да само 26 одсто “свинг“ гласача одобрава, а 67 одсто не одобрава његов реизбор, док су у истраживању Фокс њуза ти проценти нешто повољнији за Бајдена – 35 одсто подржава, а 65 одсто не, додаје Политико.
Kina saopštila da je uspešno testirala presretanje raketa srednjeg dometa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Анкета: Свега 43 одсто америчких гласача гледа позитивно на реизбор Бајдена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.