ИОМ: Најмање 43.059 људи расељено због катастрофалних поплава у Либији

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 11:55

ИОМ: Најмање 43.059 људи расељено због катастрофалних поплава у Либији

Међународна организација за миграције (ИОМ) саопштила је данас да је најмање 43.059 људи расељено због катастрофалних поплава у североисточној Либији. Фото: Танјуг/AP Photo/Muhammad J. Elalwany ИОМ је навео на платформи X (Твитер) да је недостатак чисте пијаће воде главни узрок за расељавање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << великог броја људи из либијског града Дерна, који је највише погођен поплавама, у општине источно и западно од тога града, пренео је Ројтерс.
Према последњим подацима либијског Црвеног полумесеца, број погинулих у Дерни повећао се на 11.300, док се истовремено наставља потрага за преживелима након катастрофалних поплава изазваних пробијањем две бране током јаких киша.
Jermeni iz Nagorno-Karabaha stigli na razgovore u azerbejdžanski grad Jevlah

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ИОМ: Најмање 43.059 људи расељено због катастрофалних поплава у Либији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.