Руски суд додатно казнио Гугл са 42,86 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 18:01

Руски суд додатно казнио Гугл са 42,86 милиона евра

Руски суд је додатно казнио компанију Гугл са четири милијарде рубаља, односно са око 42,86 милиона евра, због тога што није платио ранију казну коју му је наложила Федерална антимонополска служба (ФАС) Русије. Фото: Танјуг/AP Photo/Alastair Grant, File У данашњем саопштењу ФАС-а се наводи да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << претходна казна компаније Гугл није плаћена у предвиђеном року од 60 дана и да је због тога суд у Москви удвостручио претходну казну, преноси ТАС С.
ФАС је раније казнио Гугл са две милијарде рубаља због кршења правила о дозвољеном садржају на интернету, која су усвојена у фебруару 2022. године.
Америчка компанија је покушала да оспори нова правила ФАС-а, као и судску казну, али првостепену пресуду је потврдио руски Апелациони суд, наводи се у саопштењу.
NBS upozorava na SMS prevaru: Pažljivo s porukama sa nepozntih brojeva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски суд додатно казнио Гугл са 42,86 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.