ЦЕДЕМ: На попису у ЦГ би било 42,8 одсто Црногораца, 32,8 одсто Срба

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 14:31

ЦЕДЕМ: На попису у ЦГ би било 42,8 одсто Црногораца, 32,8 одсто Срба

Према подацима из данас представљеног истраживања Центра за демократију и људска права (ДЕЦЕМ), ако би попис становништва био одржан у овом тренутку број оних који би се изјаснили као Црногорци био би 42,8 одсто, док би се као Срби изјаснило 32,8 одсто становништва. Фото: WikimediaCommons/Oktoober Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истом истраживању, показало се да 46,7 одсто грађана говори српским језиком, 36,4 одсто црногорским, босанским 5,3, а албанским 4,2 одсто грађана.
ЦЕДЕМ је данас у Подгорици представио резултате првог годишњег истраживања Политичког јавног мњења Црне Горе.
Истраживање је, како су саопштили, рађено од 1. до 14. маја на узорку од 1.003 испитаника. Као Бошњаци изјаснило би се 8,7 одсто, а као Албанци 4,9 одсто, пренео је портал РТЦГ.
Bonačini: Poplave u regionu Emilija-Romanja izazvale ogromnu štetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЦЕДЕМ: На попису у ЦГ би било 42,8 одсто Црногораца, 32,8 одсто Срба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.