Таипеј: 42 кинеска борбена авиона и осам бродова у вежби надомак Тајвана

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Avg.2023, 16:26

Таипеј: 42 кинеска борбена авиона и осам бродова у вежби надомак Тајвана

Министарство одбране Тајвана саопштило је данас да је од раних јутарњих часова детектовало присуство 42 кинеска борбена авиона и осам бродова који су ангажовани у војним вежбама у територијалној зони око острва. Фото: Pixabay/glaborde7 Укупно 26 кинеских авиона прелетело је средишњу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << линију Тајванског мореуза, који је раније служио као незванична баријера, или је прешло преко „продужене линије“ поморске баријере, саопштило је тајванско Министарство одбране, преноси Ројтерс.
У међувремену, поводом војних вежби кинеских оружаних снага у непосредној близини Тајвана, огласио се тајвански државни савет за надзор односа са Кином и поручио да је народ Тајвана одлучан да се брани и никада неће подлећи кинеским претњама.
„Кина би требало да престане са употребом силе и застрашивањем и да отпочне дијалог“, наводи се у саопштењу овог тела тајванске владе.
Кинеско Министарство одбране саопштило је раније данас да кинеска војска започела војне вежбе у близини Тајвана као „снажно упозорење“ против сарадње „сепаратиста и страних снага“.
Mile Kekin u septembru u Hali 2

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Таипеј: 42 кинеска борбена авиона и осам бродова у вежби надомак Тајвана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.