Почела 42. седница Скупштине Града

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Avg.2023, 12:01

Почела 42. седница Скупштине Града

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је пре почетка 42. заседања Скупштине Града да су се повукле све тачке како би се видела сва штета која је задесила град 19. и 21. јула. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић „Нисмо могли да слутимо шта шта ће све бити оштећено. Имамо преко 2.000 оштећења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на јавним и приватним објектима, преко 1.000 стабала је оборено, фасаде су страдале. Оно што не можемо да вратимо као Град и људи је живот нашег суграђанима. Мораћемо да одустанемо од одређених пројеката, да померимо финансирање одређених пројеката на двогодишње или вишегодишње. У суботу смо пустили Штранд у рад, ове недеље ћемо пустити и паркове. Данас крећемо и са санирањем школе у Футогу, која је још први дан остала без крова“, навео је градоначелник.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Он је истакао да је ребаланс буџета износи 46 милијарди динара и предложеним ребалансом се увечава буџет од 5,5 милијарди динара. „Он ће бити коригован у зависности од штете коју је град претрпео и коју ћемо санирати. Укупна планирана потрошња за капиталне инвестиције је 14,8 милијарди. Предложеним ребалансом обезбеђена су додатна издвајања за социјалну заштиту. Повећавамо субвенције за приватне вртиће, градски вртић је потпуно бесплатан за најмлађе суграђане. Што се тиче приватних вртић, одлучили смо да увећамо субвенције. Ово повећање је 27 милиона динара. Што се тиче личних пратилаца додатна средства смо обезбедили од 69,9 милиона динара. Такође, ове године ћемо издвојити више новца за децу и младе који не могу да се лече у Републици Србији, у износу од 30 милиона динара. За наше најстарије суграђане обезбедили смо 50 милиона динара за пружање новчане помоћи за побољшање материјалног положаја. Подижемо са 5.000 динара на 10.000 динара. Износ од 35 милиона динара смо издвојили за социо угрожене.“
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић За капиталне пројекте издвојено је 919 милиона динара, као и за 27 нових пројеката од којих је један изградња нове топлане на Мајевици. За путну привреду издвојено је 603 милиона динара.
Novi Sad ove godine bogatiji za 6.573 brucoša – pogledajte šta se najviše, a šta najmanje upisivalo

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела 42. седница Скупштине Града се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.