41 odsto Đetića priča srpski

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2010, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

41 odsto Đetića priča srpski

Prema istraživanju Centra za demokratiju i ljudska prava, 70 odsto građana Crne Gore ponosno je na činjenicu što su državljani te zemlje, dok je više od 41 odsto izjavilo da govori srpskim jezikom.

Odgovarajući šta znači biti Crnogorac, gotovo 78 odsto ispitanika je kazalo da to znači poštovati političke institucije i zakone Crne Gore, dok je 71,5 odgovorilo da je to imati crnogorsko poreklo, preneli su elektronski mediji.

U istraživanju koje je urađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za Maticu crnogorsku, više od 41 odsto ispitanika je odgovorilo da govori srpskim jezikom, dok se za crnogorski jezik opredelilo 38,2 odsto anketiranih.

Za 45,2 odsto učesnika u anketi je u redu to što je crnogorski službeni jezik u Crnoj Gori, dok gotovo četvrtina ispitanih smatra da to nije u redu i da ga treba zvati srpski.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.