Петковић: Недопустив и забрињавајући бомбашки напад на имовину посланика Српске листе

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:11

Петковић: Недопустив и забрињавајући бомбашки напад на имовину посланика Српске листе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да је бомбашки напад на имовину посланика Српске листе (СЛ) Зорана Максимовића из Ранилуга недопустив и забрињавајући и позвао међународну заједницу да помогне у расветљавању тог чина. Фото: Танјуг/ Раде Прелић Петковић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у саопштењу истакао да у бомбашком нападу, до којег је дошло након серије притисака и провокација над српским народом јужно од Ибра, „тек пуком срећом нико није повређен“.
Нагласио је да се тај напад мора најозбиљније схватити и третирати са дужном пажњом јер „шаље Србима и њиховим легитимним представницима поруку да нису безбедни у својим домовима, на свом кућном прагу“.
„Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности овог мучког напада који не сме остати још један нерасветљен етнички инцидент“, поручио је Петковић.
Подсетио је да код Срба јужно од Ибра „никада неће избледети сећање на све страхоте које су преживели од стране екстремиста“ и навео да овакви инциденти „само враћају осећај страха и узнемирености у српску заједницу“.
Експлозивна направа бачена је на локал који се налази у саставу породичне куће посланика Српске листе у скупштини привремених приштинских институција Зорана Максимовића из Ранилуга.
Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u selu Suvi Do na KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Недопустив и забрињавајући бомбашки напад на имовину посланика Српске листе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.