Отворен 41. Сајам пчелара војводине у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 13:50

Отворен 41. Сајам пчелара војводине у Новом Саду

Сајам пчелара Војводине, у организацији Савеза пчеларских организација Војводине из Новог Сада, отворен је на Пољопривредном факултету у Новом Саду. Фото: Pixabay/Topp-digital-Foto Присутне је том приликом поздравио члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.
Он је нагласио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да Сајам пчелара Војводине представља једну од традиционалних манифестација по којој је Нови Сад препознатљив, и да поред привредног има и туристички значај, као и да су сусрети ове врсте одлична прилика да пчелари и стручњаци из целе државе, као и гости из иностранства, усвоје нова знања, размене искуства и сазнају новине и трендове.
У току је реализација пројекта „Подизање медоносних засада“, у којој је један од партнера и удружење „Јован Живановић“, за који је Град Нови Сад обезбедио око 16,5 хектара државног пољопривредног земљишта на коришћење без накнаде, за подизање медоносних засада где би пчелари могли да довозе пчеле на испашу.
Пчеларство је очигледно делатност која све више добија на значају, па је и све више младих који се одлучују за пчеларство – истакао је Милорад Радојевић, и додао да ова манифестација има изузетно дугу традицију и значајна је за произвођаче, али и за посетиоце који са сигурношћу могу да купе здрав и квалитетан производ.
Сајам пчелара Војводине има међународни значај и један је од највећих у региону како истичу из Савеза пчеларских организација Војводине. На њему се окупљају пчелари, научни радници и произвођачи пчеларске опреме. Ове године сајму је присуствовало 1000 учесника и гостију из Румуније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Републике Србије, који су пратили излагање стручних радника из области пчеларства и размењивали искуства.
„Pohlepa“ na tržištu kriptovaluta, vrednost Bitkoina blago pala

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворен 41. Сајам пчелара војводине у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.